Bærbar strøm og gratis Wi-Fi skal holde smartphones kørende på Roskilde Festival

Roskilde Festival og Volt vil sammen sikre online tilgængelig under hele årets festival.


Den nye Roskilde Festival app sender dig en påmindelse når din smartphone er ved at løbe tør for strøm og viser, hvor du finder den nærmeste bærbare oplader. Sammen med Roskilde Festivals tilbud om gratis WI-FI til alle festivalgængere, er det en strategi som skal sikre brugervenlighed og nem online tilgængelighed. Bag udviklingen af festival App’en står firmaet Greencopper, som er specialiserede i udvikling af digitale løsninger til festivaler – strømmen leveres af Volt.

- Volt løser en helt konkret udfordring for gæsterne på festivalen, hvor opladning ikke er så let tilgængelig som i hverdagen. Så vi er rigtig glade for at kunne tilbyde løsningen.  Samtidig gør vi en del ud af vores mobility, og vil selvfølgelig gerne have at gæsterne har så god mulighed for at lege med og bruge dem som muligt uden at bekymre sig om strømforbruget, udtaler Christina Bilde, talskvinde Roskilde Festival

Volt’s opladningsservice er udviklet i samarbejde med Roskilde Festivals innovationsafdeling, og er til festivalgæsten som ikke har lyst til at være bundet til en ladestander i flere timer. Hos Volt henter man en lille bærbar oplader, der oplader mobilen i tasken eller lommen. Når opladeren er tom, kan den byttes til en ny fuldt opladt, så man altid har strøm med på farten.

- Som vi kender det hjemmefra, har vi brug for at oplade vores strømsultne smartphones mindst en gang om dagen. Med apps til at finde den bedste mad og rene toiletter, er smartphonen i dag blevet en integreret del af festivaloplevelsen. Derfor er det vigtigt, at festivalgæsten bruge telefonen, uden at bekymre sig om at løbe tør for strøm.”udtaler Trygve Aabye Dam, fra Volt.

Grundet stor efterspørgsel og stigende antal smartphones, har Volt de seneste år måtte melde udsolgt på Roskilde Festival. Derfor er der i år også bygget 7 boder til festivalen, så det er endnu lettere, at leje de bærbare opladere.

- Vi har gjort alt hvad vi kan for at kunne tilbyde endnu flere festivalgængere den frihed, det giver, når man ikke skal tænke på strøm. Dog anbefaler vi alle, at pre-booke opladeren, så man er sikker på, at der ligger en klar, når man ankommer til festivalen, afslutter Trygve Aabye Dam fra Volt

Fakts:
- Volt startede i 2012 på Roskilde Festival med 500 kunder
- I 2013 måtte Volt melde udsolgt med 10.000 festivalgæster, der benyttede Volt service
- I år har Volt bygget 7 boder med en samlet kapacitet på 30.000 brugere.
- Roskilde Festival tilbyder i 2014 gratis Wi-Fi til alle festivalgæster
- Den nye Volt-oplader indeholder 3500 mAh (nok til at oplade en iPhone 5S 1 ½ gang) og har coated elektronik, så den kan klare det hårde festivalmiljø med regn og støv.

Next ArticlePortable power and free Wi-Fi to keep smartphones running at Roskilde Festival.